Kategorier

Paprika-brød

4 stk.

2 dl lunken vand
1 tsk salt
25 g gær
2 spsk olie
100 g pastamel (durumhvede)
ca. 350 g hvedemel
2 spsk tomatpuré
1 fed presset hvidløg
2 spsk olivenolie
½ tsk mild paprika
2 tsk tørret rosmarin

Opløs gæren i vandet, og rør salt og olie i. Rør først pastamelet i, og ælt så hvedemelet i, til konsistensen er smidig. Hæver tildækket ½ time. Ælt dejen igennem, og del den i 4. Rul hvert stykke ud til 1 cm tyk cirkel. Efterhæv på pladen med et opvredet viskestykke over i 20 min. Rør tomatpuré, hvidløg og paprika sammen. Tryk fordybninger i brødene med knoerne, og smør blandingen ovenpå. Dryp med olie, og drys med rosmarin. Bag brødene midt i ovnen ca. 20 min ved 200°. Afkøles på rist. Kan fryses.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.