Kategorier

Pandekager med sur-sød fyld

4 personer

Tilberedningstid: 45 min.

Pandekagedej:
90 g mel
3 dl mælk
2 sammenpiskede æg
½ tsk salt
smør til stegning

Sur-sød sauce:
1½ dl bouillon
4 spsk rødvinseddike
4 spsk sukker
1 spsk soja sauce
2 tsk maizena
25 g ost til gratinering

Fyld:
2 gulerødder i tynde skiver
1 porre, snittet fint
2 stænger bladselleri i tynde skiver
1 rød peberfrugt i små tern
2 kartofler i meget tynde stave
100 g majs
100 g bønnespirer
2 spsk olie

Ingredienserne til pandekagedejen piskes sammen, og der laves 8-10 pandekager.
Sauces laves. Bouillon, sukker og rødvinseddike bringes i kog. Maizena og soja sauce røres sammen og piskes i saucen, til den får en halvtyk konsistens.
Grøntsagerne steges i en wok eller tykbundet stegegryde. Olien varmes og gulerødderne steges. Tilsæt derefter med 1 min. mellemrum porre, bladselleri, peberfrugt, kartofler, majs og bønnespirer. Steg til sidst 2-3 min. ekstra. Sørg hele tiden for at vende grøntsagerne godt.
Saucen hældes over grøntsagerne, og det hele steger et par minutter.
Fyldet fordeles i pandekagerne, som rulles sammen og lægges i et ildfast fad. Den revne ost drysses over, og fadet stilles i ovnen i 10 min. ved 225°C.
Serveres med grøn salat.

Kilde: Ernærings- og husholdningsøkonom Karin Andresen, Forbrugerrådet

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.