Kategorier

Pandekager med nøddefyld

12 – 14 stk
 
2 dl mel
4 spsk flor sukker
2 æggeblommer
1 æg
1½ dl fløde
reven skal af 1/ 4 citron
50 g smør

Til bagning:
Margarine

Fyld:
50 gr. Smør
1 dl. Sukker
½ stang vanille
1 æggeblomme
2 dl hasselnøddekerner
1 æggehvide
Desuden: 2 dl cremefraiche

Sigt mel og flormelis i en skål. Tilsæt æggeblommer og det hele æg, derefter mælk, fløde og den revne citronskal. Pisk dejen godt igennem. Smelt smørret, afkøl det lidt og rør det i dejen, som så skal hvile i 15 min. Inden pandekagerne steges. Rør smor, sukker, vanillekorn og æggeblommen skummende. Hak nødderne fint og kom dem i æggemassen. Pisk æggehviden stiv og kom den i nøddecremen. Bag de tynde pandekager, rul hver pandekage sammen om lidt fyld og læg dem i et smurt ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 min. Ved 180° og server pandekagerne rygende varme med iskoldt cremefraiche til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.