Fondue – Personer: 5
Sauce:
125 g mayonnaise
1½ dl yoghurt
200 g grønne oliven m. piment
1 løg
2 fed hvidløg
salt
groftkværnet peber
1 bundt persille
Til fonduen:
200 g grove pølser
250 g ungarske paprikapølser
250 g hvidløgspølser
¾ liter god kraftig rødvin
Til denne ret bør man vælge gode krydrede pølser med meget kød og lidt fedt. Tilberedningstid: ca. ½ time. Rør mayonnaise og youghurt sammen. Skær oliven i små terninger eller hak dem groft. Pil løget og skær det i små terninger. Pil hvidløgene. Rør oliven, løg og presset hvidløg i mayonnaiseblandingen. Smag til med salt og peber. Skyld og hak persillen og rør den i. Skær pølserne i 2 cm. lange stykker og kom dem på fade eller i skåle. Varm vinen op i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sæt den på rechauden. Stik pølserne på fonduegaflerne og lad em simre i den varme vin. Dyp pølserne i olivensaucen. Til fonduen kan man servere pickles, syltede agurker, sennep, paprika-relish, sprød nøddesalat, groft brød og øl.
Kilde: Christian Phillip, 01 Oct 93