Kategorier

Pæretærte med mandler

Tærter, deserter 6 personer

Dej :
200 g mel
125 g smør
3 spsk sukker
1 æggeblomme
3 spsk vand

Fyld:
100 g overtrækschokolade
2 dl piskefløde
100 g groft hakkede mandler
1 dåse syltede pærer

Melet smulders med sukker og smør.Ælt dejen sammen med æggeblommen og vandet. Sæt ovnen på 200°. Rul dejen ud på et melstrøet underlag og kom den i en ca. 20 cm tærteform med løs kant.prik huller i tærtebunden med en gaffel. Bag tærten i ca. 25 min.til den er gylden. Afkøl tærtebunden og tag tærteformens løse kant af. Smelt chokoladen over vandbad eller meget svag vame og pensl tærebunden indvendig med chokolademassen. Læg de halve pærer i en sigte og lad dem dryppe godt af. Pisk fløden til flødeskum og vend de hakkede mandler i. Gem lidt hakkede mandler til pynt. Fordel flødeskummet i tærtebunden, læg de halve pærer på langs kanten og drys hakkede mandler over.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.