Kategorier

Pæretærte med kvark creme

6 personer

175 g mel
75 g grahamsmel
15 g smør
1 æg
100 g hakkede nødder/mandler
ca. 50 g sukker
evt. lidt vand

Kvarkcreme:
250 g kvark
2 æg
ca. 60 g sukker
1 dl piskefløde
Cointreau/Grand marnier
saft af 1 appelsin
saft af ½ citron
4-5 Doyenne Du Comice

Mel og sukker hældes i en skål. Smør hakkes i og det hele smuldres til en grynet masse. Samles til en dej med ægget. Hvis dejen er for tør tilsættes lidt vand. Dejen rulles ud og en tærteform på ca. 23 cm beklædes. Dejen prikkes med en gaffel og forbages ca. 10 minutter i en 200 grader varm ovn. Ingredienserne til kvarkcremen piskes sammen med el-pisker og smages til med likør eller saft og evt. lidt mere sukker. Pærerne arrangeres i tærtedejen og cremen hældes over. Tærten bages i en 200 grader varm ovn i 35-40 minutter.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>