4 flåede rødspætter
25 g smør
½ tsk tørrede fennikelfrø
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g ost
25 g smør
4 finthk. chalotteløg
3 dl fiskebouillon
150 g flødeost
1 tsk citronsaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1-2- fennikler
3 dl vand
1 tsk salt
400 g friske rensede grønne bønner
Rens, skyl og tør fiskene. Pensl en bradepande med lidt af smørret Læg fiskene i bradepanden ved siden af hinanden. Pensl med resten af smørret og drys krydderier og ost over. Steg fiskene midt i ovnen ca. 20 min ved 225º til de er møre og osten er gylden.
Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits løgene heri. Tilsæt bouillon og lad det koge uden låg i ca. 2 min. Tilsæt flødeosten og lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring til osten er smeltet. Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber.
Rens fenniklerne og skær dem i skiver fra top til bund, ca. 1 ½ cm. brede. Bring vand og salt i kog i en gryde og kog fennikelskiverne ca. 1 min. Tilsæt bønnerne og kog yderligere ca. 6. min, Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte og server straks.