Kategorier

Ostestænger og kiks

ca. 30 af hver

150 g iskoldt økologisk smør (giver bedre smag)
150 g hvedemel
150 g fintreven Gruyére (eller Emmentaler)
1 æggeblomme
lidt vand

Bland mel og ost og hak smørret ud heri. Saml hastigt dejen med æggeblomme og lidt vand og sørg for selv om dejen ikke skal arbejdes med så længe, at den bliver ensartet. Lad den hvile i køleskabet i 1 time eller lav en større portion og frys ned i minde stykker, så der altid er lidt at tage af, hvis der kommer uventede gæster til et glas vin. Fryseholdbarhed 3 måneder. Rul dejen i to, rul den ene del ud i 1 cm´s tykkelse og stik små runde kiks ud med et glas eller en udstikker på ca 4 cm i diameter. Den anden del trilles til en pølse, der deles i 30 stykker og hver del trilles til en lille stang ca. 1 cm i diameter. Begge dele lægges med afstand på bagepapir beklædte plader og bages ved 190 grader i 8-10 minutter til de er svagt lysebrune. Serveres lune eller kolde til et glas tør sherry eller hvidvin. Opbevares på dåse, men har begrænset holdbarhed.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.