Kategorier

OSTEGRATINERET RØDTUNGE

Der anvendes : Til 4 personer
2 rødtunger (i alt 1 kg.)
250 gram helbladet spinat (frossen)
1 spsk. citronsaft
2 Fed hvidløg
Salt og peber

Sauce :
1 lille løg
1 tsk. friske timianblade eller ½ tsk. tørrede
2 ½ dl. mælk eller fløde
1 dl. hvidvin
1 spsk. smør
1 spsk. mel
2 æggeblommer
3 spsk. friskreven emmentaler eller Parmesanost
salt og peber

Fremgangsmåde :
1: Fileter fiskene, eller få fiskehandleren til at ordne dette. Lad spinaten tø igennem og tryk den fri for væde. Damp den et øjeblik med lidt citron, krydr med salt og peber og pres hvidløg

i. Tag gryden fra varmen

2: Sauce : Pil og hak løget og steg det i lidt smør, der ikke må tage farve. Strø timianbladene i, hæld mælk eller fløde over og lad det koge op. Tag gryden fra varmen og lad blandingen

(timianmælk/fløde) trække i ca. 5 minutter.

3: Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør melet i. Tilsæt Timianmælken/fløden og hvidvin under stadig piskning, og lad saucen koge i 5 minutter. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne

i en ad gangen. Rør også den friskrevne ost i og smag til med salt og peber.

4: Læg halvdelen af fiskefileterne i et smurt, ovnfast fad. Dæk dem med spinat og læg de resterende filet oven på. Dæk med sauce, fordel nogle smørklatter over og sæt fadet i ovnen i ca. 15

minutter. Server med løse ris eller kogte kartofler.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.