Kategorier

Ostefondue med broccoli og surbrød

Fondue – Personer: 5

1 kg broccoli
salt
750 g groft sur- eller sigtebrød
400 g appenzeller
200 g mellenlageret samsø
3 dl tør cider
2 tsk mejsstivelse
groftkværnet hvid peber
reven muscatnød

Tilberedningetid: Ca. 50min.

Rens broccolien og skær træede ender af. Kom kålen i kogende letsaltet vand og kog den 2-3 min. Hæld broccolien e en sigte og skyl den koldt. Lad den dryppe af og del den i små buketter. Skær brødet i mundrette terninger. Riv osten groft. Anret brød og broccoli på fade. Kog cider og citronsaft i (kermik) gryde. Tilsæt osten i små portioner, rør hele tiden “ottetaller” med en grydeske, til osten er smeltet. Rør mejsstivelsen ud i 2 spsk. vand og rør den i ostefonduen. Lad det koge op og smag til med salt og peber. Sæt ostefonduen på rechauden. Stik brød og broccoli på fonduegaflerne og dyp det i ostefonduen. Mixed pickles, syltede argurker, eddikesyltet peberfrugt og øl passer til.

Kilde: Christian Phillip, 29 Sep 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>