Fondue – Personer: 5
1 kg broccoli
salt
750 g groft sur- eller sigtebrød
400 g appenzeller
200 g mellenlageret samsø
3 dl tør cider
2 tsk mejsstivelse
groftkværnet hvid peber
reven muscatnød
Tilberedningetid: Ca. 50min.
Rens broccolien og skær træede ender af. Kom kålen i kogende letsaltet vand og kog den 2-3 min. Hæld broccolien e en sigte og skyl den koldt. Lad den dryppe af og del den i små buketter. Skær brødet i mundrette terninger. Riv osten groft. Anret brød og broccoli på fade. Kog cider og citronsaft i (kermik) gryde. Tilsæt osten i små portioner, rør hele tiden “ottetaller” med en grydeske, til osten er smeltet. Rør mejsstivelsen ud i 2 spsk. vand og rør den i ostefonduen. Lad det koge op og smag til med salt og peber. Sæt ostefonduen på rechauden. Stik brød og broccoli på fonduegaflerne og dyp det i ostefonduen. Mixed pickles, syltede argurker, eddikesyltet peberfrugt og øl passer til.
Kilde: Christian Phillip, 29 Sep 93