Kategorier

Oreganobrød

50 g gær
3 dl mælk
100 g dulle
500 g mel
100 g revet parmesan
1 spsk tørret oregano
lidt dulle til pensling

Smuldr gæren og rør den ud med fingerlun mælk, hvori dulle er smeltet. Sigt mel og revet parmesan og halvdelen af den knuste oregano i gærblandingen lidt efter lidt. Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Ælt den sammen igen og del den i 21 stykker, som rulles til boller. Læg 14 boller i to rækker i en smurt aflang form og pensl med dulle. Læg de sidste boller i “rillen” mellem de to nederste rækker. Pensl igen og drys med resten af oreganoen.
Lad brødet efterhæve i ca. 30 min. og bag det i ovnen ved 190º i ca. 40 min.
Dette brød er fedt i sig selv og behøver ikke smør. Det skæres ikke i skiver – man brækker af det hele brød ved bordet.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>