Kategorier

Oreganobrød

½ pakke gær
1 dl mælk
1 dl vand
1 dl ymer
3 spsk olie
2 dl grahamsmel
1 tsk oregano
1 spsk sukker
1 tsk salt
ca. 450 g hvedemel
mælk til pensling
oregano til drys

Findel gæren i dejfadet. Lun mælken, tilsæt vand, olie og ymer og hæld det over gæren, som røres glat. Tilsæt grahamsmel, oregano, sukker salt og halvdelen af hvedemelet og rør dejen ensartet. Lad den stå 15 minutter og rør mere mel i. så meget dejen kan tage uden at blive fast. Lad den hæve et lunt ca. 30 minutter. Del dejen og tril den til boller, der lægges i en smurt form. Efterhæver til det dobbelte, pensles med mælk, drysses med oregano og bages ved 200 grader på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.