Kategorier

Orangevafler med mandarinflødeskum

4 personer

Vaffeldej:
150 g smør eller margarine
150 g sukker
3 æg
1 appelsin, den revne skal
6 spsk appelsinsaft
1/8 liter vand – ca.
175 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
fedtstof til vaffeljernet

Mandarinflødeskum:
¼ liter piskefløde
2 spsk sukker
2 spsk Grand Marnier
lidt fintreven appelsinskal
4 spsk mandarinstykker (fra dåse)

Dej: Fedtstof røres sammen med æg og sukker, helst med en el-mixer, så æggemassen bliver luftig. Tilsæt reven appelsinskal og -saft.

Rør skiftevis mel/bagepulver og vand i æggemassen og vend til sidst de stiftpiskede hvider i. Bag vaflerne til de er gyldne og sprøde, og servér med mandarinflødeskum:

Pisk fløden og smag til med sukker, Grand Marnier og appelsinskal. Til sidst tilsættes de snittede mandarinstykker

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.