Kategorier

Oksemørbrad med pistacienødder

8 portioner

2 kg Oksemørbrad ca.
1 dl Vand
100 g Pistacienøddekerner, mindst
3 dl Okseboullion
100 g Smør
1 dl Piskefløde
Salt, peber
Maizena
2 Chalotteløg

Kødet pudses for fedt og sener Halvdelen af nødderne prikkes i kødet brun kødet i forvarmet ovn 250gr., 5 min. på hver side. Pensel med lidt af smøret under bruning. Dæmp varmen til 170 gr. Hak resten af nødderne groft og bland dem med resten af smørret. Fordel blandingen i et jævnt lag på stegen og krydr.. Læg de pillede, skivede løg i bunden af bradepanden. Steg kødet færdigt i ca. 15 min. Tænd grillen og grill kødets overside i ca. 2 min. Lad kødet hvile for åben ovendør i 5 min., tag det ud af ovnen og lad det trække i 15 min. Kog bradepanden af med boullion, si skyen og bring den i kog med fløden, smag til og lad det simre i 5 min. Lad nødderne blive i sovsen. Jævn sovsen med maizena. Det smager godt med extra nødder på toppen af stegen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.