Kategorier

Oksekød i gelé

8 personer

2 kg oksekød (klump/inderlår)
1 grisetå
2 løg
6 nelliker
1 selleristængel med grønt
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1½ spsk salt
6 hele peberkorn
1 spsk Worcestershire sauce
1 æggehvide
1 æggeskal

Pynt:
persille
tomater
salatagurk
Flødepeberrod:
1 dl piskefløde
1 brev reven peberrod
sukker

Læg kødet i en gryde med grisetåen, 2 pillede løg(stik nelliker fast i dem), selleristængler skåret en gang igennem samt krydderierne. Hæld vand ved, så det dækker; bring det i kog. Skum suppen og lad den simre 3–3½ time, til kødet er mørt. Tag kødet op og kog suppen ind til det halve. Skum evt. fedt af og si den igennem et klæde. Hæld suppen i en ren gryde. Pisk æggehviden lidt og hæd den i suppen sammen med den knuste æggeskal. Lad det koge op og si suppen gennem et rent klæde. Skær kødet ud i store tern (uden ben og sener/fedt), der lægges tæt i en lang kage/brødform. Hæld suppen over og læg en vægt over kødet. Lad det stå i køleskabet natten over. Vend oksekødet ud på et fad. Pynt med persille, agurk og tomatbåde. Giv evt. fløde peberrod til. Pisk fløden stiv, rør peberroden i og smag det til med sukker og salt.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>