5 æg
180 ml sukker
2½ dl mel
½ tsk bagepulver
180 ml hk. nødder (mandler, hasselnød, valnød eller andet)
3 spsk smeltet smør
1 tsk vanillesukker
Forvarm ovnen til 175º
Smør og drys mel i en 23 cm springform og sæt den til side.
Pisk æg og sukker sammen over vandbad i 5 min eller til den begynder at blive tyk. Tages af varmen og piskes til den er kølet lidt af.
Sigt mel og bagepulver i en anden skål, og rør det i æggemasssen. Rør nødderne i Pisk forsigtigt den smeltede dulle og vanillesukker i. Hæld dejen i springformen.
Bag i 25-35 min. Tag ud.
Kagen løsnes fra formen med en kniv. Lad kagen køle 5 min, luk formen op og vend kagen ud på en bageplade og lad den stå til den er helt kold før den skæres i bunde.
Lægges sammen med kagecreme og andet fyld efter eget valg.
hmm mener du gram i stedet for ml ved nødder og sukker??
Mine nødder skal først smuttes, så bliver fløden klar…