Ingredienser
1 1/2 dl Fløde
25 g Gær
100 g Smør eller margarine
6 dl Hvedemel (350 g)
1 spskf Sukker
1/2 tskf Salt
1 Æg
Æg til pensling
FYLD
50 g Smør eller margarine
50 g Hakkede hasselnøddekerner
3 spskf Sukker
Fremgangsmåde
Fløden lunes, gæren udrøres heri.
Fedtstoffet smuldres i melet.
Fløde, sukker, salt og æg tilsættes,
og dejen æltes sammen. Stilles til
hævning et lunt sted i ca. 20 minutter.
Fyldet røres sammen.
Dejen slås ned og rulles ud i en
stor cirkel. Cirklen deles i 12 trekanter.
1 tsk. fyld lægges på hver trekant.
Rulles sammen fra den brede ende mod
midten og formes til horn.
Efterhæver på pladen i ca. 20 minutter,
og bages ved 200° i ca. 15 minutter.