Kategorier

Nøddefranskbrød

3 stk

1½ kg mel
75 g gær
350 g smør
6 æg
20 g salt
300 g sukker
2 spsk sirup
2 spsk salatolie
citronsaft efter smag
5 dl mælk

Pynt:
1 æggehvide
50 g sukker
50 hakkede nødder

Mælken lunes, og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med. Tilsæt de øvrige indgredienser og ældt dejen indtil den er ensartet. Hæver i ca 15 min et lunt sted – tildækket. Dejen deles i tre dele som formes til franskbrød og lægges i franskbrødsforme. Hæver igen ca 45 min på et lunt sted – tildækket. Inden brødene sættes i ovnen, stryges de med æggehvide og drysses med sukker og nødder (husk nødderne først). Bages på ovnens nederste rille ved 200-220 grader ca 30 min. egner sig til dybfrysning, husk at frysse brødet ned medens det er håndvarmt.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.