Kategorier

Nørregårdsboller

ca. 40 stk.

Dej:
50 g gær
100 g smør
5 dl mælk
½ tsk salt
1 ½ dl sukker
1 1/4 dl hvedemel
40 runde aluminiumsformer

Fyld:
100 g smør
½ dl sukker
1 dl kokosmel

Smuldr gæren ned i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle og tilsæt mælken. Lad den blive ca 37 grader. Hæld blandingen over gæren, rør rundt og tilsæt salt, sukker samt 1 dl mel. Arbejd dejen godt igennem i 4-5 min. Tilsæt resten af melet, arbejd det ind i dejen, lad den hæve under et klæde i 15-30 min. Rør imens fedtstof, sukker og kokosmel sammen. Sæt aluniniumsformene på 2 plader. Fordel dejen i formene. Lav med en melet tommelfinger et hul i hver bolle og kom lidt kokosdej i hver. Lad dem hæve på et lunt sted i ca 25 min. Bag bollerne ved 250 grader på midterste rille i ca 8 min. Lad dem derefter køle på en rist uden dække.

Minder om denne opskrift:

1 comment to Nørregårdsboller