Kategorier

Nøddehorn med fløde

Brød – Personer: 12

1½ dl fløde
25 g gær
100 g smør eller margarine
6 dl hvedemel (350 g)
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
æg til pensling

Fyld:
50 g smør eller margarine
50 g hakkede hasselnøddekerner
3 spsk sukker

Fløden lunes, gæren udrøres heri. Fedtstoffet smuldres i melet. Fløde, sukker, salt og æg tilsættes, og dejen æltes sammen. Stilles til hævning et lunt sted i ca. 20 min. Fyldet røres sammen. Dejen slås ned og rulles ud i en stor cirkel. Cirklen deles i 12 trekanter. 1 tsk. fyld lægges på hver trekant. Rulles sammen fra den brede ende mod midten og formes til horn. Efterhæver på pladen i ca. 20 min., og bages ved 200° i ca. 15 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.