Kategorier

Mortensand med sauteret rodgrønsager

5-6 personer

Anden steges på traditionel vis og serveres med de dejlige vintergrønsager.

1 stor and på godt 3 kg
salt
peber
1 løg
2 gulerødder
timian
ca. ½ liter vand

Sovs:
6 dl suppe kogt på vinger, hals og kråse
lidt salt
skummet sky fra bradepanden
jævning

Tilbehør:
3-4 gulerødder
4 porrer
2 persilleroder
1 blegselleri
1-2 squash
andefedt
½-1 dl rødvinseddike

Tør anden godt både udvendigt og indvendigt. Drys den med salt og peber indvendigt og udvendigt. Bind anden op med bomuldsgarn. Læg den med rygsiden opad på risten over bradepanden og brun den ved 250 grader i 15 minutter. Vend anden og brun brystsiden opad 15 minutter. Dæmp varmen til 175 grader. Hæld fedt fra bradepanden og kom vand i sammen med pillet, delt løg, delte gulerødder og timian. Steg anden yderligere 1½-1 3/4 time. Kog imens vinger, hals og kråse med lidt urter i en gryde. Tag anden ud af ovnen og hæld skyen fra. Lad skyen stå lidt og skum så fedtet fra. Hæld skyen i gryden til den siede kogelage. Bring det i kog og jævn sovsen. Smag sovsen til og tilsæt evt. lidt kulør, hvis det er nødvendigt. Efterbrun evt. anden ved 250 grader med åben ventil i 10-15 minutter. Lad anden stå mindst 15 minutter, inden den skæres for.

Tips: Hvis de vil være i god tid med udskæringen, kan det gøres 15-20 minutter før serveringen. Stykkerne kan så lægges tilbage på risten og få de sidste efterbruning – efterbruning af hele anden undlades så.

Tilbehør: Skær de rensede grønsager i mindre stykker og giv dem et kort opkog i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af i en sigte. Sautér dem i lidt andefedt. Hæld vineddike ved og sauter grønsagerne møre, men de skal tsadig være sprøde.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.