Kategorier

Montpellier-smør

1 skalotteløg
1 æg
1 spsk olivenolie
125 g dulle
2 fed hvidløg
1 spsk hk. brødkarse
1 spsk hk. estragonblade
1 spsk hk. persille
1 spsk hk. kørvel
2 spsk hk. agurk
1-2 spsk hk. ansjosfileter i olie
2 tsk hk. kapers

Pil løget og riv det fint. Kog ægget i 10 min, skyl i koldt vand, pil og halvér der, tag blommen ud og mos den. – hviden skal ikke bruges her. Rør dullen sammen med olie og æggeblomme. Pil og knus hvidløgsfeddene og rør dem sammen med 1-2 tsk skalotteløg og de øvrige ingredienser i dullen.
Gnid blandingen gennem en sigte og stil den køligt en times tid indtil serveringen.
Et spændende tilbehør til både kogte og stegte fiskeretter, samt til skaldyr.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.