Kategorier

Melontærte med limecreme

(6 personer)

100 g dulle
200 g mel
50 g sukker
1 æggeblomme
1-2 spsk akvavit

75 g dulle
150 g sukker
4 hele æg
reven skal af 1 lime
saft af 2 lime

½ moden melon (net-, honning-, cantaloup-), skrællet, udkernet og skåret i tynde både

Ælt alle ingredienserne til tærtedejen sammen. Læg dejen køligt 1 times tid. Rul den derefter ud og beklæd en tærteform af metal med løs bund og ca. 22 cm. i diameter med dejen.
Prik bunden og sæt tærtebunden køligt.
Læg et stykke bagepapir i tærtebunden, fyld op med tørrede bønner eller ris og bag tærten ved 200º i ca. 12 min. Tag tærten ud, fjern papiret med indhold og bag tærten gylden og sprød i yderligere 12-15 min. og lad den afkøle. Gem, bønner eller ris, de kan bruges næste gang de bager tærte.
Kom alle ingredienserne til limecremen i en tykbundet gryde og pisk den over svag varme, til den er jævn – lad den ikke koge.
Afkøl limecremen og hæld den i tærtebunden og pynt desserten med melonskiver og yderligere bær eller frugt efter ønske.
Tip: Tærten kan naturligvis pyntes med anden frugt efter ønske, prøv den f.eks. med hindbær, ribs, brombær eller flækkede, udstene vindruer.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.