Kategorier

Maskeret ørred

(6 personer)

havørred/laks på 2 kg
50 g smør
2 spsk hakket løg
1 bdt. dild
salt og peber
1 kg champignon
30 g smør
3 dl mælk
3 spsk maizenamel
250 g 38% creme fraiche
saften af ½ citron
salt og peber

Fisken renses, tør fisken og læg den i et velsmurt ildfast fad.
Drys fisken med 2 spsk. hakkede rå løg, frisk dild kviste og 50 g.
smør. Salt og peber fordeles på fisken. Fadet dækkes med aluminiumsfolie og sættes i ovnen i 55 min. Skind og ben fjernes når fisken er afkølet. Fiskekødet lægges i ovnfast fad og skyen anvendes til sauce.
Champignon dampes møre i 30 g smør, hældes i en sigte og væden blandes med fiskefonden samt halvdelen af mælken i en passende gryde. Maizenamelet udrørt i resten af mælken tilsættes
når gryden koger. Skal koge i et par min. Cremefraiche, salt, peber og citronsaft tilsættes. Når saucen opnår en blød konsistens tilsættes champignon, og saucen får et let opkog.
Stuvningen hældes over fisken i et jævnt lag og sættes i ovnen ved 150º.
Serveres varmt med ny pillede kartofler.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.