Kategorier

Marineret svinekotelet med forårsløg og kartofler

2 personer

2 svinekoteletter, ca. 400 g med ben
8 rensede forårsløg
2 små bagekartofler

Marinade:
½ dl god soya
1 spsk vindruekerneolie
2 spsk sherry- eller vineddike
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
vindruekerne olie til stegning

Rør marinaden sammen, læg kødet heri i 15 minutter ved stuetemperatur. Vend kødet en gang imellem. Skræl og skær kartoflerne i ensartede stave som til pommes frites, læg dem i koldt vand i 5 min, tag dem op og tør dem godt. Rist kartoflerne gyldne og sprøde i varm olie, lad dem fedte af på en avis, drys med lidt salt.

Steg koteletterne (gem marinaden) i lidt olie på en pande, ca. 5 minutter på hver side. Kog/damp forårsløgene i en gryde med lidt letsaltet vand, tre-fire minutter. Hæld vandet fra, tilsæt marinaden fra kødet og kog den op sammen med løgene.

Server marinaden til de sprøde kartofler og de marinerede stegte koteletter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.