Kategorier

Marinerede oksebøffer

Meats 4 personer

Rødvinsmarinade:
2 dl rødvin
2 grofthakkede chalotteløg
2 kviste frisk timian
1 fed hakket hvidløg
4 skiver oksefilet ( 175 g)

Kryddersmør:
4 spsk rødvinsmarinade
1 chalotteløg i tern
100 g smør
½ t frisk, hakket timian
1/4 t groft salt
Friskkværnet peber

Salat:
500 g kartofler eller asparges-kartofler
½ l grønsagsbouillon
1 squash i skiver
1½ dl cremefraiche 18 %
1/4 t groft salt
Friskkværnet peber

Rødvinsmarinade: Bland rødvin med de øvrige ingredienser. Læg bøfferne på et fad og hæld marinaden over. Lad bøfferne stå tildækket og koldt ca 1 døgn. Vend dem af og til.

Kryddersmør: Si marinaden fra bøfferne. Kog charlotteløg i ca 1 min i 4 spsk rødvinsmarinade. Afkøl blandingen og rør den sammen med smør, timian og krydderier. Stil krydersmøret koldt. Salat: skrub kartoflerne grundigt og kog dem i grønsagsbouillon, til de er møre. Skær dem i skiver og anret dem sammen med squash i striber på et flad fad. Smag cremefraiche til med salt og peber og læg det i en stribe over grønsagerne. Tør bøfferne i køkkenrulle og grill dem ca 4 min på hver side. Server bøfferne med kryddersmør og salat.

Tips: Bøfferne kan også steges i smør i en pande, ca. 4 min på hver side.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.