Kategorier

Marinerede hvidløg

4-5 hvidløg (ca. 50 fed)
ca. 3 dl vand
½ dl vineddike
½ tsk. salt
ca. 3 dl olivenolie
3-4 kviste rosmarin
6-8 hele peberkorn

Del hvidløgene i fed. Lad skallen blive på. Bring vandet i kog med eddike og salt og kog feddene heri i ca. 5 min.
Tag dem op og læg dem i iskoldt vand. Pil de kolde fed og læg dem i et rent glas, fordel rosmarin og peberkorn imellem dem.
Hæld olien over de helt kolde løg, så den netop dækker. Luk glasset tæt og lad det trække i mindst en uge på et køligt sted.
Du kan naturligvis bruge andre krydderier efter smag, chili er også godt.
Olien kan du si bagefter og bruge den til dressing eller til at stege i.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>