Kategorier

Marengskage med æblefyld

150 g smør
2 spsk sukker
1 æg
2 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
2 spsk fløde
150 g mel

Marengsmasse:
3 æggehvider
150 g florsukker

Hvider piskes stive, og florsukker tilsættes lidt efter lidt under fortsat piskning og med forsigtighed, så massen ikke falder sammen.

Fyld:
300 g æblemos el. marmelade

Fedtstoffet blødgøres og røres med sukkeret til en let og luftig masse, hvorefter ægget røres i. Dernæst tilsættes vanillesukker, fløde og mel, der i forvejen er sigtet med bagepulveret. Det hele røres forsigtigt sammen til en ensartet masse, der anbringes i en smurt springform. Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader i forvarmet ovn i ca 20 min. Når kagen er bagt, anbringes fyldet, og ovenpå dette kommer nu marengsmassen. Sættes atter i ovnen stadig ved 200 grader på midterste rille og bages , til marengsmassen er lysbrun, ca 15 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.