Kategorier

Marcipanbagte æbler

5-6 æbler
2-3 spsk flydende honning
100 g bland. nøddekerner
200 g marcipan
2 spsk flormelis
1 æg
3 spsk kartoffelmel
friske druer
vanilieis eller flødeskum

Skyl og tør æblerne og skær et lille låg af ved blomsten. Fjern stilke og udstik kernehusene, så der er plads til fyld.
Hak nøddekernerne groft, rør dem med honning og fyld så meget i æblerne, som de kan rumme.
Riv marcipanen groft og ælt den med flormelis, æg og kartoffelmel. Del marcipanen i 5-6 dele og klap fladt ud på flormelisdrysset bord. Læg dejstykkerne om æblerne og sæt dem på ovnfast fad.
Bag lidt under midten af ovnen i ca. 20 min. ved 185º.
Serveres lune med friske druer og creme fraiche, vanilieis eller flødeskum.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>