100 g smør
2 spsk sukker
1 æg reven skal af en ½ usprøjtet citron
1 knsp kanel
170 g hvedemel
Fyld:
1 dl sukker
100 g smør
1 spsk mørk sirup
2 spsk kaffefløde
100 g smuttede, hakkede mandler
reven skal af en ½ usprøjtet citron
1 knsp stødt ingefær
1 knsp kanel
Mørdej: Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æg, citronskal og kanel under stadig piskning. Tilsæt melet gradvist, mens der piskes. Saml dejen til en kugle, pak den ind i bagepapir og stil den på køl i ca. 1 time. Pensl formene med smeltet smør. Beklæd 10-30 forme – alt efter størrelse – med dejen og tilbered fyldet: Bland alle ingredienserne i en gryde og kog op under omrøring. Fordel fyldet i formene og bag tærterne i en 180 grader varm ovn i ca. 15 min. Lad tærterne køle af i ca. 10 minutter, før de tages ud af formene. Tærterne er velegnede til frysning.
Kilde: Månedsmagasinet IN, nr 12 1995