Kategorier

Mandelæbler

Dessert – Personer: 4

6 æbler
25 g smør eller margarine
5 spsk sukker
100 g mandler
2 spsk hvedemel
2 spsk mælk

Æblerne skrælles, kernehus, stilk og blomst fjernes og æblerne skæres i tynde både. Æblerne lægges i et smurt ovnfast fad. Mandlerne hakkes, de kan evt. smuttes, men det er ikke nødvendigt. Smørret smeltes, og sukker og mandler blandes heri. Mel og mælk tilsættes, og blandingen koges op. Fordel mandelblandingen over æblerne. Sæt æblerne i en 225° varm ovn, til æblerne er møre, og mandlerne er blevet lysebrune. Serveres lune med flødeskum.

Tips: Mandelæblerne kan også tilberedes i engangs-aluforme, som så afkøles og dybfryses. Kagen tøs op i ovnen og serveres lun.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Bagetid: 10-15 min. Ovntemperatur : 225°.

Kilde: Michael Aggerholm, 09 Sep 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>