Kategorier

Mørksej med ristede skorzonerrødder

4 personer

4 stk mørksej
½ dl olie
salt
peber
500 g skorzonerrødder
eddike
4-5 udblødte fungisvampe andre svampe kan også bruges
lidt persille

Hvidløgssovs:
1 æggeblomme
3 fed hvidløg
2½ dl olie
citronsaft
1 spsk vand
salt
hvid peber

Skorzonerrødderne skrælles og lægges med det samme i vand med lidt eddike, så de ikke bliver mørke. Skorzonerrødder skæres i passende stykker og ristes på pande, til de er gyldne. De udblødte svampe skæres i tynde strimler og kommes ved og vendes et par gange med rødderne. Ved servering kommes lidt hakket persille i.

Mørksejen ristes på pande i meget varm olie og krydres. Lad fisken stege helt færdig på den ene side. Giv den først en sprød skorpe og skru derefter ned for varmen.

Til hvidløgssovsen, der laves som mayyonnaise i en blender, skal du blende æggeblommen med hvidløgsfedene og citronsaft. Olien hældes langsomt i, mens du blender, og til sidst kommes vand i, og sovsen smages til med salt og evt. peber. Sovsen kommes i en gryde og varmes forsigtigt op – må ikke koge!Når hvidløgssovsen har den rigtige konsistens, serveres den. Du kan yderligere koge kartofler og servere til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.