Kategorier

Mørbradgryde med ananas

4 pers.
(fra “Hverdagsmad og festmad”)

Tilberedningstid ca. 20 minutter
Fryseegnet – holdbarhed ca. 3 mdr.

500 gr. svinemørbrad
½ dl. tomatpure
½ dl. soya
1½ dl. vand + 1 dl. ananasvæde
2 spsk. hvidvinseddike
1 løg
1 ds. ananas i stykker
ca. 15 cm. agurk
salt og peber

1. Skær kødet i ca. 1 cm. tykke skiver.
2. Bland tomatpure, soya, vand, ananasvæde og vineddike i en gryde. Lad saucen koge op.
3. Skræl og hak løget. Kom det ned i gryden.
4. Læg kødet ned i den kogende sauce. Kog i ca. 5 minutter.
5. Skræl agurken og del den på langs. Grav kernerne ud med en ske. Skær agurken i halvmåner.
6. Kom ananas og agurk op i gryden.
7. Giv det hele et opkog og smag evt. til med salt og peber.

Server med ris eller pasta.

Minder om denne opskrift:

2 comments to Mørbradgryde med ananas

  • Simon k.

    Er der nogen der kender nogle udgivelsesdetaljer om “Hverdagsmad og festmad”, hvem der har samlet opskrifterne, hvornår osv. Sidder her med en udgave i 4 tykke ringbind, hvor det eneste jeg kan finde er “Skandinavisk Press A/S”.

  • admin

    Hej Simon K.

    Jeg kan desvære ikke huske det. Denne opskrift var blandt de mange der blev sendt ind til spise.dk i fordums tid, jeg har kigget lidt i databaserne fra dengang og kan fastslå at det skal være en udgivelse fra før 1999.

    Men “Skandinavisk Press A/S” ser da også ud til at findes endnu, så du kan jo prøve at ringe til dem og høre?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>