Kategorier

Mørbrad i fad

4 personer

1 svinemørbrad ca 400 g
½ dl olivenolie
25 g smør
1 aubergine ca 250 g
100 g friske champignoner
2 fed hvidløg
3 dl tomatsaft
grøn salat
salatløg
sort og/eller grønne oliven

Skær mørbraden i 8 stykker, efter den er afpudset. Bank dem let med håndryggen og krydr dem på begge sider med salt og peber. Skær auberginen i tynde skiver og drys dem med salt på begge sider. Lad dem trække i 15 min. Skyl derefter saltet af og dup dem tørre. Skær roden af champignonerne, læg dem i et dørslag og skyl dem godt. Del dem ud til kvarte. Varm smør og olie og brun mørbraderne godt. Tag dem over på et fad og rist champignonerne i samme fedtstof ved stærk varme. Tag dem af og rist til sidst aubergineskiverne. Kog panden af med citronsaften og læg bøfferne ned i saucen. Pres hvidløg på og lad retten simre i 20 min.

Server med kartoffelmos og giv grøn salat til med løg, oliven samt en let dressing. Hertil passer en tør hvidvin eller øl.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.