Kategorier

Lisbeths Laksetærte

1 portioner

Bund:
150 g mel
1 æggeblomme
75 g smør
2 spsk vand

Fyld:
40 g smør
1 dl kaffefløde
4 spsk mel
1 dåse laks (155g drænet vægt)
1½ dl mælk
2 æg

Bund: Ingredienserne blandes til en tærtedej. Rulles derefter ud, og lægges i en tærteform. Forbages i 10 minutter ved 220 grader. Mens den forbager, laves fyldet.

Fyld: Start med at hælde vandet fra laksen, og tag evt. ben fra. Smør og mel bages op, mælk og fløde blandes i. Laksen kommes i, og derefter de to hele æg. Massen smages til med salt og peber. Fyldet kommes på tærtebunden og bages færdig i 20 minutter ved 220 grader.

Tip: Man kan med held benytte enten Maizenas tærteblanding (skal kun tilsættes vand), eller evt. frosne butterdejsplader som bund. Dåselaksen har jeg indtil videre kun kunnet finde i Føtex.

Kilde: Marianne Attle, januar 95

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.