Kategorier

Letsprængt lammesteg

Hovedret, Lammekød – Personer: 5

1 Lammekølle (1½-2 Kg.)
2 l Vand
1 dl Salt
1 dl Sukker eller hvid farin
1 Citron
1 ts Rosmarin
Peber

Kødet pudses af og lægges i et dybt fad. Vand, salt og sukker gives et opkog, afkøles helt og hældes over kødet. Citronen skylles, skæres i skiver og kommes i lagen tillige med rosmarin. Sørg for at kødet er helt dækket af lage, om nødvendigt tilberedes der mere lage.. Lad kødet stå til næste dag. Stegen tørres af og gnides med peber. Kødet lægges på risten til bradepanden og steges i en 200° varm ovn i ca. 1½ time. Kødet skal være rosa ved benet. Lad stegen hvile ca. 10 min. inden den skæres for, gerne ved bordet. Serveres med bagte kartofler, grønne bønner, tomater og grøn salat.

Ovntemperatur: 200° Stegetid: 1½ time.

Tilberedningstid: Ca. 2 timer + Indsaltningstid.

Kilde: Michael Aggerholm, 30 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.