Kategorier

Let karrysuppe med lakseterninger og grøntsager

6 personer

1-1½ kg laks
2 æbler
½ kg gulerødder
1 rød, 1 grøn, 1 gul peber
4-6 rødløg
1 mellemstor porre
1-2 spsk karry
½ spsk paprika
lidt timian og laubærblade
hele peberkorn
2 dl hvidvin
1 liter fiske- eller hønsekraft (må godt være fra terninger)
¼ l fløde
salt
lidt cayennepeber
smørbolle (100 g smør, 75 g hvedemel)

Udben fisken og rens ben og fiskehovede godt i rindende vand. Fjern gællerne og blodet. Skær laksen i terninger på ca. 3×3 cm. Rens grøntsagerne, skær æblerne og 2/3 af grøntsagerne i skiver. Steg dem let i olivenolie med krydderier, uden det tager farve. Tilsæt laksehovedet, ryggen og tyndfileten. Bland det. Hæld hvidvinen og kraften i. Lad det koge og skum godt. Derefter sættes det til svag varme, så det kan småkoge i en halv time. Fiskeben og grøntsager fjernes. Resten sigtes igennem en fin sigte. Suppen sættes i kog og smørbollen tilsættes. Kog kraftigt og skum, hvis det er nødvendigt. Fløde tilsættes. Suppen smages til med salt og cayennepeber. Resten af grøntsagerne skæres i strimler og vendes i varm olivenolie på pande. Suppen opvarmes til kogepunktet og laksen og grøntsagsstrimlerne kommes i. Derefter skal suppen trække i 10 min., hvorefter den er spiseklar.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.