Kategorier

Lergrydebrød med vindruer

1 stk

8 dl vand
1 dl hele hvedekerner
2 tsk salt
3 dl grahamsmel
1 dl groft rugmel
25 g gær
100 g små, grønne vindruer
1 dl solsikkefrø
ca 1 dl hvedemel
½ dl solsikkeolie

Giv vand, hvedekerner og salt et opkog. Tilsæt grahamsmel og rugmel under kraftig piskning. Læg et låg på og lad dejen hæve på et skærebræt i mindst 12 timer. Rør gæren ud i lidt lunken vand. Del vindruerne og fjern kernerne. Rør dejblandingen sammen med gær og vindruer i en stor skål. Tilsæt solsikkefrø og det meste af hvedemelet og arbejd det sammen til en dej. Ælt dejen godt i 5 min eller kør den i køkkenmaskine. Lad dejen hæve tildækket ca 1 time. Læg en lergryde i vand i 10 min. Lad den dryppe godt af og pensl den indvendigt, også i låget, med solsikkeolie. Læg dejen ud på et melet bord og arbejd den jævn og smidig. Tilsæt mere hvedemel hvis det behøves og kom dejen i lergryden. Stil gryden i en kold ovn og lad dejen hæve 1 time. Læg låget på. Sæt ovnen på 175 grader og bag brødet i ca 1 ½ time. Tag gryden ud, tag låget af og lad brødet køle i 10 min. Læg låget på og lad brødet “modne” til næste dag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.