(4 pers)
1 æg
80 g mayonnaise
4 skiver franskbrød
lidt citronsaft
lidt fransk sennep (Dijon)
salt
peber
lidt smør
1 tomat til pynt
4 salatblade
Desuden en hovedingrediens, eks.:
asparges (absolut et HIT)
bacon
laks
muslinger
rejer
skinke
Soufflémasse: Hviden fra et æg piskes stiv, og mayonnaise, citron, salt, peber og Dijon-sennep vendes forsigtigt i.
Hovedingrediensen anrettes på et salatblad på et stykke smurt franskbrød, hvorefter soufflémassen fordeles jævnt over hele brødets flade.
Brødene sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader, og portionsanrettes med pynt af tomat og rejer, alt efter hovedingrediens.
Servering: Straks efter at den er taget ud af ovnen.
Kilde: Mund-til-mund-metoden – overleveret fra Mor!
Af Lene Kolby, Indsendt af Carsten Hering Nielsen