Kategorier

Lavasj (russisk brød)

Brød, russisk, kim 10 små brød

1/4 pk gær
1 tsk salt
1½ dl vand
Hvedemel
En smule olie
 
Gæreen opløses i lunt vand og æltes sammen med salt og mel. Dejen bearbejdes meget grundigt til den er gennemsmidig og lige netop slipper fingerne.

Så hælder man en sjat olie i en skål, dejen rulles i olien og står et lunt trækfrit sted, til hævning i 3 timer.

Derpå slår man dejen ned og deler den i 10 stykker, der formes som boller. De anbringes igen til hævning i 30 minutter, dækket af et viskestykke.

Bollerne slås ned med hånden og hver af dem prikkes en fem-seks steder med en gaffel. De bages ved ca. 230°, indtil de er gyldne, dvs. Ca. 7-8 minutter.

Den slags brød er gemmebrød, som ikke tager skade af at tørre lidt ud. De kan altid fugtes og varmes igen i en ovn.

Kilde: Kim Lykkegaard

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.