Kategorier

Landbrød

2 dl lunkent vand
2 dl kvark
35 g gær
2 spsk olie
1½ tsk salt
1 tsk sukker
3½ dl grahamsmel
ca. 5 dl sigtemel
vand og sigtemel

Rør vand og kvark sammen i en bageskål. Smuldr gæren med fingrene og rør den ud i kvarkblandingen. Tilsæt olie, salt og sukker. Rør grahamsmelet i og så det meste af sigtemelet. Tilsæt mere sigtemel under æltningen, fortsæt til dejen er blank og smidig.
Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve 1 time.
Ælt dejen ganske let igennem og form den til et brød og lad det efterhæve 20 min under viskestykket.
Pensl brødet med lidt koldt vand. Til sidst pudres brødet med lidt sigtemel. Bages nederst i ovnen i ca. 35 min. ved 220º.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.