Kategorier

Landbrød med solsikkekerner

1 stk

5 dl vand
120 g groft rugmel
120 g (1½ dl) knækkede hvedekerner
25 g gær
2 spsk olie
1½ tsk salt
1½ dl hakkede solsikkekerner
450 g (7½ dl) hvedemel ca.
1 æg til pensling
½ dl hak. solsikkekerner til pynt

Vand, rugmel og hvedkerner koges sammen 2-3 min. Når blandingen er lunken ((27°) røres gæren ud heri. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes igennem, til den er smidig. Stilles lunt til hævning dækket med et tørt klæde ca. 1½ time. Dejen slås ned og formes til et aflangt brød. Efterhæver ca. 20 min. Ridses med en skarp kniv, pensles med æg og drysses med solsikkekerner.

Bagetid: 40-45 min ved 200° på nederste ovnribbe.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.