Kategorier

Landbrød med havre

2 stk.

50 g gær
6 dl lunken vand
2 dl kærnemælk
6½ dl solgryn
16-18 dl hvdemel
2 tsk groft salt

Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet. Rør kærnemælk og havregryn i. Lad det stå og strække 3-4 minutter. Tilsæt det meste af hvedemelet hold lidt tilbage- og saltet. Ælt dejen grundigt ælt evt. mere mel i, hvis dejen kan tage det. Dæk skålen og stil den lunt til dejen har hævet til dobbelt størrelse- ca. 1 time. Form dejen til brød og stil dem på en smurt eller bagepapirdækket plade. Sæt pladen i nederste del af en kold ovn. Tænd ovnen og indstil temperaturen til 200 grader. Bag brødene til de er svagt lysebrune –ca. 40 minutter. Sluk for ovnen, men lad brødene blive stående i den slukkede ovn endnu ca. 15 minutter. Afkøl på rist.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>