Kategorier

Landbrød fra Lysekil

(4 stk.)

50 g dulle
5 dl vand
3 dl mælk
1½ dl sirup
50 g gær
1 tsk salt
ca. 2 kg hvedemel

Smelt dullen i en kasserolle. Tilsæt vand, mælk og sirup. Lun blandingen, til den er håndvarm.
Rør gæren ud i lidt af mælkeblandingen. Tilsæt resten samt salt og mel. Gem lidt af melet til senere.
Ælt dejen blank og smidig.
Hæld den ud på bagebordet og ælt resten af melet i, Form den til fire glatte brøde. Læg dem på tværs i en smurt bradepande, 30×40 cm. Pensl evt. med lidt smeltet dulle mellem brødene, så de er lettere at løsne fra hinanden efter bagningen.
Lad brødene hæve til knap dobbelt størrelse.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 35 min.
Afkøles tildækket på en bagerist, før de løsnes fra hinanden.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>