Hovedret, Lammekød – Personer: 4
1 Lammekølle (ca.1½ kg)
Salt
Friskkværnet peber
Smør
3/4 kg Skrællede kartofler
3 Fed hvidløg
2 bn Persille
4 dl Suppe eller kalvefond
Lammekøllen gnides med salt og peber og smøres med lidt smør. Kartoflerne skæres i tynde skiver. Hvidløg og persille hakkes. Kartoflerne lægges lagvis i et stort ovnfast fad eller bradepande. Der krydres med persille og hvidløg samt salt og peber mellem lagene. Suppen hældes over, og lammekøllen lægges på kartoflerne. Stegen sættes i ovnen ved 200° og steges ca. 1½ time. Stegen skæres for ved bordet. Ønsker man at skære for i køkkenet, anrettes kødskiverne ovenpå kartoflerne.
Tips: Husk at afpudse lamme-køllen for fedt.
Tilberedningstid: Ca. 2 timer, heraf ca. 1½ time i ovnen. Ovntemperatur: 200°
Kilde: Michael Aggerholm, 17 Aug 93