Kategorier

Lammegryde med kvæder

(6 personer)

750 g lammebov uden ben
1 stort hk. løg
2 fed hk. hvidløg
1-2 stk. hk. syltet ingefær
1 citron
1 spsk olie
¼ L tør hvidvin
300 g kvæde
2 dl fløde
salt
2 tsk sennepspulver
½ tsk kanel
cayennepeber

Kødet duppes tørt og fedt og sener fjernes. Det skæres i ca. 3 cm. store stykker.
Citronen vaskes i varmt vand og tørres. Et stykke skal på ca. 4 cm. skrælles ganske tyndt af og skæres i millimetertynde strimler. Saften presses af citronen og stilles til side.
Olien ophedes i en pande og kødet brunes heri lidt ad gangen ved middel til svag varme, det vendes på panden så det kan blive brunet på alle sider. Stykkerne tages op, lægges i en si, som er placeret over en skål, for at kødsaften kan opsamles.
Løg og hvidløg svitses i olien til de er glasagtige. Kød og kødsaft hældes i panden igen og tilsættes citronsaft og hvidvin salt og peber stegeskyen løsner sig fra bunden. Ingefær og citronskal tilsættes. Kødet steger cidere 1 time ved svag varme under låg.
Kvæderne deles i kvarte, skrælles, skylles, kernehuset fjernes og de deles i ca. 1 cm tykke både. Kvædestykkerne lægges ned til kødet og alt småsteger videre under låg i ½ time. Derefter tages kødet og kvæderne op og holdes varme.
Flødes hældes i skyen og den koger ved kraftig varme ind til det halve. Saucen smages til med salt og krydderier og hældes over kødet.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>