Kategorier

LAKSEFARSERET RØDSPÆTTEFILET

Der anvendes : til 6 personer

6 rødspættefilet’er (ca. 400 gram)
100 gram rå laks (uden skin og ben)
½ æggehvide
¾ dl. piskefløde
2 dl. hvidvin
salt og peber
lidt cayennepeber

Til sauce :
1 dl. fiske kogelage
2 spsk. tomatpure
½ spsk. worcestershiresauce
100 gram usaltet smør
salt og peber

Tilbehør :
2-3 Gulerødder
1 lille stykke selleri
2 – 3 porrer

Fremgangsmåde :
1: Skær laksekødet i små stykker og pureer det i blender sammen med æggehviden. Tilsæt fløde lidt ad gangen, til farsen har en passende konsistens. Den skal være ret fast. Krydr med salt og

peber. Stil farsen koldt i mindst 30 minutter.

2: Sæt ovnen på 200 grader. Fordel farsen på fiskefileterne. Rul dem om farsen, og hold dem evt. sammen med tandstikker. Læg rullerne i et smørsmurt ovnfast fad og hæld hvidvin ved. Dæk med

pergamentpapir, der er smurt med lidt smør. Sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.

3: Sauce : Si fiskekogelagen ned i en lille gryde og tilsæt evt. lidt mere vin. Der skal være 1 dl. i alt. Tilsæt tomatpure og worcestershiresauce og lad det koge igennem i ca. 1 minut. Tag

gryden fra varmen og tilsæt smørret i små klumper under piskning. Smag til med salt og peber.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.