4 personer
4 skiver fersk laks (ca. 2 cm tykke)
2 porrer
1-2 squash
1 lille aubergine
3 løg
3 spsk olie
2 dl hvidvin
smør
citronsaft
salt og peber
citronpeber
friske krydderurter, såsom estragon, rosmarin og løvstikke.
Porrer, aubergine, løg og squash snittes i strimler eller firkanter og svitses i olien. Krydres med salt, peber og citronpeber. Grøntsagerne lægges i et ildfast fad. De rensede lakseskiver lægges ovenpå det grønne. Krydderurterne fordeles over fisken sammen med smørklatter. Hvidvin og citronsaft hældes over. Det ildfaste fad anbringes midt i ovnen ved 225° i ca. 15 min. alt efter fiskens tykkelse. Laksen er mør, når kødet begynder at løsne sig fra benet.
Serveres med flûtes.
Kilde: Hüttemeiers Madmagasin