Kategorier

Laks og spinattærte

Tærtedej:
300 g hvedemel
225 g koldt smør
½ dl koldt vand

Fyld:
400 g fersk laks uden skind og ben
2 finthakkede løg
2 spsk smør
3 æg
3 dl mælk
1 tsk salt
peber
2 dl reven ost

Hak mel og smør sammen. Saml dejen med vandet. Form den til en kugle. Tryk den lidt flad. Pak den i lidt alufolie og læg den i køleskabet 1 time.Rist løgene i fedtstoffet, uden at de tager farve. Skær laksen i store firkanter. Kom dem i panden og steg dem forsigtigt med nogle minutter. Tilsæt spinaten og vend forsigtigt rundt i yderligere et par minutter, til spinaten er faldet sammen. Tag panden fra varmen og lad indholdet afkøle. Rul tærtedejen ud og læg den i en form. Prik bunden med en gaffel og forbag den i en 250 grader varm ovn i 10 – 12 minutter. Tag formen ud af ovnen og fordel lakseblandingen over den forbagte bund. Pisk mælk, æg og salt sammen og bland osten i. Hæld det i formen og sæt tærten tilbage i ovnen ved 200 g i ca 30 minutter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.