Kategorier

Løgsovs

Anvendelse: Kogt torsk, anden fisk, hakkebøf eller fjerkræ.

2 store løg
1 fed hvidløg
5 hvide peberkorn
1 æggeblomme
1 spsk eddike
½ tsk fint salt
1 spsk olie
evt. en anelse sukker

Pil løgene, og skær dem i kvarte. Pil hvidløget. Kom løg, hvidløg og peberkorn i en lille gryde. Tilsæt vand, indtil løgene er dækket, og kog i 20 minutter. Blend æggeblomme, eddike, salt og olie sammen i en blender. Sigt løgene over i en skål (gem kogevandet), og fjern peberkornene. Blend løgene med æggeblandingen, og spæd op med kogevandet, til du synes, at sovsen har den rette konsistens. Varm sovsen godt igennem i en gryde under omrøring. Den må ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber og eventuelt en anelse sukker.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995

Af Rasmus Bo Bojesen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.